Полезни статииКак да си приготвим крем за лице - Основни понятияПриготвяне на крем/емулсияДопълнителни съставкиКак да удължим срока на годност

Приготвянето на крем не е толкова трудно, от колкото изглежда на пръв поглед. Както при приготвянето на сапуни (или готвенето на вкусни храни) спазвате ли определени правила, ще се получи отличен продукт, чийто състав е подбран само и единствено по ваш вкус и предпочитания, т. е. най-доброто за вашата кожата.

Прочети още...


Употреба на кокосово масло в приготвянето на сапуни и козметика

Кокосовото масло е подходящо за всички типове кожа - млада, зряла, чувствителна, нормална, мазна, т.к. попива напълно и не запушва порите. Може да се използва за ежедневна грижа, за лечение, за слънцезащита. 
На пазара има няколко вида кокосово масло – студено пресовано (virgin), рафинирано, фракционно, 76 deg (точка на топене 24°C), 92 deg (точка на топене 33°C). Кой тип да изберем и защо има толкова видове?

Прочети още...Как да работим със сапунен калкулатор

Използването на Сапунен калкулатор улеснява в голяма степен домашните сапунджии. В интернет пространството има няколко сапунени калкулатора, но аз ви предлагам този, защото е изпитан, предпочитан и дава много добри резултати.
Защо е нужно да използваме сапунен калкулатор, когато искаме да си приготвим домашен сапун?

Няма коментари:

Публикуване на коментар